Kızılay’dan Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Kızılay Genel Başkanı, Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısında Bulundu

Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bölgede yaşanan trajedinin sona ermesi için, Gazze’ye acilen insani yardım girişinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

İsrail ve Hamas arasında ocak ayında sağlanan ancak sonrasında bozulan ateşkesin ardından, Gazze’deki insani felaket her geçen gün artıyor. İsrail güçleri tarafından 2 Mart’ta yardım sevkiyatının durdurulmasının ardından, Gazze’de yüz binlerce insan tekrar kıtlık tehlikesi altında hayatta kalmaya çalışıyor. Türk Kızılay’ın çabaları ise sınır kapılarının kapanması nedeniyle olumsuz etkilendi. Kızılay’ın Derilbelah bölgesindeki aşevi, gıda stoklarının hızla azalmasıyla karşı karşıya kaldı. Ateşkesin bozulmasıyla artan gıda fiyatları, yerel gıda kaynaklarına erişimi zorlaştırdı. Bölgedeki askeri operasyonlar ise Türk Kızılay’ın su kaynaklarını da etkiledi.

“Gazze’de Ateşkes Hayati Önem Taşıyor”

Ateşkes sonrasında kötüleşen insani durumu değerlendiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Gazze’deki insani felaket, tüm dünyanın gözü önünde bir buçuk yıldır devam ediyor. Türk Kızılay olarak, Gazze halkına yardım götürme çabalarımızı sürdürüyoruz ancak sınır kapılarının kapanması büyük bir engel oluşturuyor. Bu durum özellikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüz binlerce insanın sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması, bu trajedinin sona ermesi için hayati önem taşıyor. Sınır kapılarının açılması ve insani yardımın acilen sağlanması için çağrımızı yineliyoruz” dedi. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Yumurtalık rezervinde azalma 20’li yaşlara düştü! ‘Bu sinyallere dikkat’

Yumurtalık rezervi kadının doğurganlık kapasitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor. Yaşla birlikte azalması beklenen yumurtalık rezervinin, özellikle son yıllarda 20 yaşlardaki kadınlarda da gözlendiğine işaret eden Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, erken dönemde fark edilmeyen bu durumun hem doğurganlık kaybına hem de erken menopoza yol açabileceği uyarısında bulundu.

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Yaz sıcakları tehlike saçıyor: Uzmanından öneriler

Prof. Dr. Ahmet Saltık, açık alanda çalışanların beyin kanaması riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Güneş gözlüğü ve şapka önerisinde bulunan Saltık, “Sıvı ve tuz kaybı için hafif tuzlu ayran içilmeli” dedi.

Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Maden suyunun tüketimi ile ilgili uzmanlardan kritik uyarı geldi. Bardağa dökerek içenler mineralleri yok ediyor.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.