Alzheimer hastaları için bileklik geliştirildi

Yerli Yazılımcıdan Yenilikçi Proje: NACS!

Türk yazılımcı Oğuzhan Bahadır ve ekibinin bir yıllık çalışması sonucunda ortaya çıkan “NACS” isimli sistem, dijital kartvizit ve akıllı bileklik olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yerli yazılımla geliştirilen bu uygulama sayesinde kullanıcılar, kişisel bilgilerini ve konum detaylarını sisteme yükleyebiliyor. Bu bilgiler, NFC teknolojisiyle çalışan mikroçipler aracılığıyla bileklikler ve kartvizitlere entegre ediliyor.

“Alzheimer Hastaları İçin Güvenlik Ön Planda!”

Oğuzhan Bahadır, yaptığı açıklamada uygulamanın Alzheimer hastalarının güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirildiğini belirtti. Bileklik sayesinde hastaların kaybolması durumunda çevredeki kişilerin telefonlarını bilekliğe okutarak hasta bilgilerine ulaşabildiğini ve konumun hastanın yakınlarına iletilebildiğini vurguladı.

Bahadır, geliştirdikleri sistemin diğer benzerlerinden farklı olduğunu belirterek, “Bilekliği takıp telefona okuttuğunuzda hastaların tüm bilgileri karşınıza çıkıyor. Konum bilgileri yakınlarıyla paylaşılıyor ve hastaları yakınlarıyla buluşturuyoruz.” dedi.

Projede kullanılan NFC çipler dışındaki tüm bileşenlerin yerli olduğunu vurgulayan Bahadır, bilekliğin çok taşınabilir ve kolayca kullanılabilir olduğunu belirtti. Sadece Alzheimer hastaları için değil, küçük çocuklar için de kullanılabileceğini ifade etti.

Projeye ilgi duyanların firmayla iletişime geçerek dijital kartvizit veya bilekliğe sahip olabileceğini belirten Bahadır, ekosistem içinde birçok modül bulunduğunu ve hedeflerinin projeyi geliştirerek dünya çapında tanıtmak olduğunu söyledi.

Related Posts

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Vazgeçmeyin, doğru tüketin! Tatlıdan sonra kısa bir yürüyüş büyük fark yaratır

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı.