IEA Başkanı Birol’dan temiz enerji teknolojileri için uyarı

Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi Londra’da Başladı

IEA ve İngiliz hükümeti tarafından Londra’da düzenlenen “Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi” açılış konuşmalarıyla başladı. IEA İcra Direktörü Fatih Birol, enerji güvenliğinin ülkeler için hala önemli bir gündem maddesi olduğunu vurguladı.

Birol, petrol ve gaz arzında “geleneksel risklerin” devam ettiğini belirterek, özellikle salgın döneminde petrol piyasalarını etkileyen ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi olaylarda Avrupa’nın gaz piyasalarını etkileyen risklerin olduğuna dikkat çekti.

Enerji sektöründe yeni bir güvenlik zorluğu belirmeye başladığını söyleyen Birol, son yıllarda temiz enerji teknolojilerinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. Dünya genelinde kurulan yeni tesislerin büyük çoğunluğunun temiz enerji kaynakları olduğunu belirterek, ulaşım sektöründe elektrikli araç sayısının arttığını vurguladı.

Kritik minerallerin üretimi, işlenmesi ve imalatının yoğunlaştığı bölgelerin riskli olduğunu belirten Birol, bu durumun geleneksel enerji güvenliği risklerine ilave olarak yeni bir enerji güvenliği zorluğu oluşturduğunu ifade etti.

Birol, enerji güvenliği risklerine karşı alınabilecek önemli üç adımın enerji kaynakları ve güzergahlarının çeşitlendirilmesi, sektörde öngörülebilirlik oluşturulması ve işbirliği sağlanması olduğunu söyledi. “Hiçbir ülke tek başına bir ada değil. Tüm dünya enerji güvenliğine ancak işbirliği ile kalıcı çözümler geliştirebilir” dedi.

İngiltere’den 300 Milyon Sterlinlik Yeni Yatırım Planı

İngiltere Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Bakanı Ed Miliband, uluslararası işbirliğinin enerji güvenliği için önemine değinerek konuşmasına başladı. Miliband, enerji güvenliği olmadan uluslararası güvenlik ve ekonomik güvenliğin sağlanamayacağını söyledi.

İngiliz hükümeti, enerji güvenliğine yönelik riskleri azaltmak adına deniz üstü rüzgar enerjisi tedarik zincirlerine 300 milyon sterlinlik yatırım yapacağını duyurdu. Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi, yarın sona erecek.

Related Posts

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Osman Boyner hayatını kaybetti

Boyner Holding’in kurucusu iş insanı Osman Boyner hayatını kaybetti.

Yabancılar yeniden alım tarafına geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 269,1 milyon dolarlık hisse senedi alırken 970 milyon dolarlık DİBS ve 8,4 milyon dolarlık ÖST varlığı sattı.

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

Nissan’dan kötü haber: Şirket tarihinin en büyük zararı bekleniyor

Nissan Motor, 2024 mali yılı için daha önce tahmin ettiğinin çok üzerinde bir zararla karşı karşıya kalacağını açıkladı. Japon otomotiv devi, hayatta kalma mücadelesi verirken tarihindeki en büyük zararı duyurdu.

İstanbul depremi sonrası Çeşme otellerine talep arttı

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından eğitime verilen iki günlük ara, Çeşme’deki otellere talebi artırdı. ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, vatandaşların moral tatili için bölgeye yöneldiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir