Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Uzmanlardan Maden Suyu Tüketiminde Önemli Uyarılar

Yemek sonrası sindirime yardımcı olduğu düşünülen maden suyunun, yanlış tüketildiğinde beklenen faydayı sağlamayabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Maden suyunun içme şekli ve zamanı hakkında vatandaşlara önemli bilgiler verildi.

Şişede İçmek Daha Sağlıklı

Maden suyunu doğrudan şişeden tüketmek, uzmanlara göre daha sağlıklıdır. Şişeden içildiğinde kabarcık oluşmadığı için, bardağa döküldüğünde kaybolan faydalı gazların taşıyıcısı olan köpürme minerallerin kaybolmasını engeller. Bu nedenle maden suyunun hijyenik cam şişelerde saklanması ve doğrudan tüketilmesi önerilir.

Faydaları Saymakla Bitmiyor

Maden suyu, içeriğindeki yüksek magnezyum oranıyla dikkat çekmektedir. Bu mineral, kas ve sinir sistemindeki elektrik sinyallerinin iletimine katkı sağlarken aynı zamanda kalp sağlığını destekler. Uzmanlar, magnezyum eksikliğinin ciddi sorunlara neden olabileceğine dikkat çekiyor.

Ayrıca içerdiği sodyum, vücudun sıvı dengesini düzenlemede ve asit-baz dengesini korumada önemli bir rol oynar. Aynı zamanda sinir sistemi için hayati işlevler görürken, maden suyundaki bikarbonat ise mide rahatsızlıklarına iyi gelir ve böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir.

Yemekten Hemen Sonra İçmeyin

Uzmanlar, maden suyunun yemeklerden hemen sonra değil, en az bir saat sonra içilmesi gerektiğini öneriyor. Yemek sonrası hemen tüketildiğinde mide asidini seyrelterek sindirimi olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Related Posts

Yumurtalık rezervinde azalma 20’li yaşlara düştü! ‘Bu sinyallere dikkat’

Yumurtalık rezervi kadının doğurganlık kapasitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor. Yaşla birlikte azalması beklenen yumurtalık rezervinin, özellikle son yıllarda 20 yaşlardaki kadınlarda da gözlendiğine işaret eden Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, erken dönemde fark edilmeyen bu durumun hem doğurganlık kaybına hem de erken menopoza yol açabileceği uyarısında bulundu.

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Yaz sıcakları tehlike saçıyor: Uzmanından öneriler

Prof. Dr. Ahmet Saltık, açık alanda çalışanların beyin kanaması riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Güneş gözlüğü ve şapka önerisinde bulunan Saltık, “Sıvı ve tuz kaybı için hafif tuzlu ayran içilmeli” dedi.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Vazgeçmeyin, doğru tüketin! Tatlıdan sonra kısa bir yürüyüş büyük fark yaratır

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.